Kezdőlap 2017. ÉVI PROGRAMJAINK 2017- Mesterségem címere - pályaválasztási estek

Mesterségem címere - pályaválasztási estek -

Startlap kedvenchezGoogle könyvjelzőTwitterFacebook

"Mesterségem címere"- Mi legyek, ha nagy leszek? 
-pályaválasztási estek -A pályaválasztási estek folytatódnak: vendéglátás, turizmus, egészségügy, rendvédelem, oktatás, kommunikáció, kereskedelem, marketing, pénzügy területek várnak még Benneteket, gyertek!!!
*************

Meghívott előadóink évek óta szakértői a témának, magabiztosan rálátnak a szakma különféle ágaira, s várják a gyermekek és szülők kérdéseit. Hogyan lehet elhelyezkedni, mik a lehetőségek, milyen munkaterületek vannak.... 

Minden érdeklődő pályaválasztás előtt álló gyermeket és szüleit, valamit pályamódosítás előtt álló felnőttet, kismamát szeretettel várunk.

Helyszín: Dunakeszi, Házasságkötő terem
A belépés minden alkalomra INGYENES (decemberig minden héten ugyanebben az időpontban)

A következő előadásaink témái:
December 6. Marketing

December 13. Pénzügy

A Facebook esemény linkje IDE kattintva érhető el!
****************************************************

Kedves Családok, szeretettel várunk Benneteket a következő pályaválasztási estre, melynek keretében a Start-up vállalkozásokról, abban rejlő lehetőségekről beszélgetünk.
A pályaválasztási estekre elsősorban
10-14 éves, szakmaválasztásban gondolkozó fiatalokat és szüleiket várjuk, de hasznos és gondolatébresztő lehet pályaelhagyók vagy 8 órában visszamenni nem kívánó gyeses kismamák számára is.
Időpont: 2017. december.
6. 18.00
Helyszín: Dunakeszi, Házasságkötő terem


****************************************************

Kedves Családok,

szeretettel várunk Benneteket a következő pályaválasztási estre, melynek keretében OKJ-képzéssel is megszerezhető szakmák képviselői fognak bemutatkozni. Kozmetikus, autószerelő, Bach-virágterápia, könyvelő és varrónő területekbe kaphattok bepillantást! Mik a szakmák lehetőségei, egyénileg vagy alkalmazottként, hogy telik egy nap, milyen képességek szükségesek hozzá... ezekre a kérdésekre is választ kaphattok.

A pályaválasztási estekre elsősorban 10-14 éves, szakmaválasztásban gondolkozó fiatalokat és szüleiket várjuk, de hasznos és gondolatébresztő lehet pályaelhagyók vagy 8 órába visszamenni nem kívánó gyeses kismamák számára is.

Időpont: 2017. november 8. 17.30
Helyszín: Dunakeszi, Házasságkötő terem


***************************************************************************

A TIZEDIK ALKALOM TÉMÁJA A PÉNZÜGY (DECEMBER 13.)

A KILENCEDIK ALKALOM TÉMÁJA A KOMMUNIKÁCIÓ, KERESKEDELEM ÉS MARKETING (DECEMBER 6.)


A NYOLCADIK ALKALOM TÉMÁJA AZ OKTATÁS ÉS A RENDVÉDELEM (NOVEMBER 29.)


A HETEDIK ALKALOM TÉMÁJA AZ EGÉSZSÉGÜGY (NOVEMBER 22.)


A HATODIK ALKALOM TÉMÁI A VENDÉGLÁTÁS ÉS A TURIZMUS (NOVEMBER 15.)


AZ ÖTÖDIK ALKALOM TÉMÁI A KÖRNYEZETVÉDELEM ÉS AZ AGRÁR TERÜLETEK 

A NEGYEDIK ALKALOM TÉMÁJA AZ INFORMATIKAI TERÜLET

 

A HARMADIK ALKALOM TÉMÁJA A KÜLÖNLEGESEBB FOGLALKOZÁSOK, MINT A ZENÉSZEK, MŰVÉSZEK, ÚJSÁGÍRÓK, SZÍNÉSZEK

 

A MÁSODIK ALKALOM TÉMÁJA A VÁLLALKOZÁSOK LESZNEK

 

AZ ELSŐ ALKALOM TÉMÁJA AZ ÉPÍTŐIPAR 

***************************************************************************
Szeretettel várunk mindenkit október 4-én szerdán 17.30 órakor a Dunakeszi házasságkötő teremben, ezen a napon a VÁLLALKOZÁSOK lesz a téma, nagyon izgalmas, inspiráló előadókkal.

A program INGYENES!

Szeptembertől 10 héten át tartó interaktív előadás-beszélgetés sorozat indul a Tesco "Ön választ, mi segítünk" pályázatának keretében, a Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesületének szervezésében.

Az estekre 11-15 éves fiatalokat és szüleiket várnak a szervezők és a meghívott szakmabeli előadók, akik betekintést engednek munkájuk szép, szerethető és nehezebb oldalaiba.

"Válassz olyan munkát, amit szeretsz csinálni, és soha életedben nem kell dolgoznod" – Konfuciusz


Pályaválasztási estek minden szerdán decemberig!!! Első alkalommal az építőipar témájú esten Oláh Ildikó lakberendező is mesélt a pályájáról, hogy miért szereti a munkáját:

"Semmit nem csinálnék másképp. Minden mellékvágányon végig kellett menni, hogy ide eljussak, ahol most vagyok. Minden nehézség adott valami olyan pluszt, amit máshogy valószínűleg nem értettem/kaptam volna meg.
Munkámban a kreativitást, a szabadságot szeretem. A munkám a hobbim. Nagyon érdekelt mindig is a lakberendezés. Jó érzés látni, hogyan alakulnak át sokszor reménytelen esetek, és jó érzés, hogy valakinek a mindennapjait tesszük praktikusabbá, szebbé."


Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok  Egyesülete fényképe.Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok  Egyesülete fényképe.
Az érdeklődők megtudhatják, hogyan lesz valakiből vállalkozó, hogy lesz valaki sikeres mesterember, milyen iskola, tanfolyam kellett hozzá, hogyan élnek a rendőrök, hogyan egyeztethető össze a média világa és a család. Milyen az akrobaták élete, mit csinál egy politikus, milyen területeken tud elhelyezkedni egy informatikus, hogyan lehet otthonról dolgozni, saját vállalkozásban, mik az alkalmazotti lét előnyei, hátrányai...


A rövid előadásokat beszélgetési lehetőség követi, amikor a szülők és a gyerekek kérdezhetik az előadókat, illetve minden alkalommal jelen lesz egy pályaválasztási tanácsadó, coach, életvezetési tanácsadó vagy pszichológus, aki segíthet feloldani a kétségeket, aki mellett válaszokat lehet keresni a problémásabb kérdésekre is: hogyan találhatjuk meg a hozzánk illő szakmát, melyik területek lehetnek alkalmasak számunkra... A tanácsadókkal egyeztetve az esteket követően is lesz lehetőség a privát konzultációra személyesebb, egyedibb kérdésekben.

Az esteken természetesen nem mutatkozik be minden lehetséges foglalkozás, a hangsúly azon lesz, hogy ki hogyan éli meg a szakmáját. Miben tud kiteljesedni, miért teszi az boldoggá, hogyan él meg belőle, mik a nehézségei, hogyan egyeztethető össze a munka a családi élettel, mennyire keresett, népszerű, könnyű-e boldogulni benne.

Elsősorban szakmák, mesterségek, nagyobb szakterületek kerülnek bemutatásra, a szakiskolák adta lehetőségektől a szakközépiskolákig, de természetesen lesznek "felsőfokú" élménybeszámolók is. 

Az egyes témákat úgy próbálják bemutatni, hogy a szakiskolaitól a felsőfokú végzettségig többféle foglalkozást is megismerhessenek a résztvevők.

A programsorozat célja, hogy a fiatalokat és szüleiket megismertesse a szakmák valós világával, hogy azokat valódi élethelyzeteken át lássák a gyerekek, így céltudatosabbak, motiváltabbak lesznek a tanulásban is. 

A program INGYENES, helyszíni regisztrációhoz kötött, részletek a noe.dunakeszi.hu honlapon olvashatóak.

A program a Tesco támogatásával az "Ön választ, mi segítünk" pályázat  keretében valósul meg. A sorozatot a Magyar Adományozói Fórum és Dunakeszi Város Önkormányzata is támogatja.


   A Dunakeszi Polgár 2017. augusztusi számában megjelent egy cikk a programsorozatról, melyet az alábbi képre kattintva olvasható:

  

 

 

 

 

 

 

 

látogatóink száma:
Ma:20
A héten:115
Összes:107404
Térkép