Kezdőlap Iskolai közösségi szolgálat

Iskolai közösségi szolgálat

Startlap kedvenchezGoogle könyvjelzőTwitterFacebook

 Iskolai közösségi szolgálat

Kedves Szülők, Osztályfőnökök, Diákok!


A Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesületének lehetősége van az iskolai közösségi szolgálat keretein belül diákoknak önkéntes munkát adni és azt igazolni. 


Általában ilyen munkákra keresünk diákokat:


·  rendezvényeken hostess jellegű munkák (résztvevők fogdása, eligazítása, regisztráció, büfé)

·  ruhaválogatások, pakolás, raktárrendezés

·  gyerekfelügyelet, kézműveskedés

·  korrepetálás


Jelenleg ezekre a konkrét munkákra keresünk segítő diákokat:


·  Mesterségem címere című pályaválasztást segítő interaktív előadássorozatunkra keresünk 2-2 fő diákot az előkészületekre és a regisztrációra, illetve 2-2 fő diákot a büfébe, az elpakoláshoz és a takarításhoz. Az időpontok: szeptember 20., 27., október 4. 11., 18., 25., november 2., 9., 16., 23. 

·  Rajtad múlik! Tégy a házasságodért! című előadássorozatunkhoz 2-2 diákot keresünk az előkészületekre és a regisztrációra, illetve 2-2 fő diákot a büfébe, az elpakoláshoz és a takarításhoz. Az időpontok: október 3., 17. november 10. és 24.

·  Korrepetálás (folyamatos munkalehetőség, igény és megbeszélés alapján): tanulásban segítségre szoruló általános iskolás gyerekeink részére indított program. Tekintettel arra, hogy a korrepetálási diákönkéntes munka tulajdonképpen a tananyag átadásáról és elmélyítéséről szól, amire nem feltétlenül alkalmas minden diák, ezért kérem, hogy azok a diákok, akik ebben a projektben részt kívánnak venni, minden esetben kapjanak ajánlást, jóváhagyást az osztályfőnöküktől. Ez az ajánlás, jóváhagyás akár e-mailen is történhet felém ezen az e-mail címen, nem kell hosszúnak lennie, elég annyi, hogy tudjuk, lássuk, hogy az osztályfőnök tud a diák ambícióiról és tudását elégnek, alkalmasnak tartja arra, hogy egy másik gyereket tanítson. Eredeti terveink szerint a korrepetálások a gyermekek otthonában zajlanának, de az általános tapasztalat az, hogy a szülők rugalmasan állnak a kérdéshez. Ugyanez igaz a diákönkéntes közlekedésére: a legtöbb szülő tudja vállalni, hogy a korrepetálás végén hazaviszi a diákot, amennyiben szükséges.


Kérem, hogy az érdeklődők és a konkrét munkára jelentkezők e-mailt írjanak, tárgyban Diákmunka jelöléssel, hogy a sorrendiséget tudjam tartani, valamint külön kérem a diákokat, hogy minden esetben olyan elérhetőséget adjanak meg, ahol valóban el lehet érni őket és/vagy az egyik szülő telefonszáma. A munkát csak azok a diákok fogják megkapni, akik pozitív visszajelzést kapnak az Egyesülettől (a jelentkezés a munkára nem elég). 


Az iskolák, melyekkel szerződéses kapcsolatban állunk:

 

-       Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium

-       II. Rákóczi Ferenc Gimnázium

-       Fóti Népművészeti Szakközép-, Szakiskola és Gimnázium

-       Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium

-       Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközép

-       BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző Iskola

-       Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium

-       Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű, Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskola

-       Újpesti Műszaki Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola

-       Kürt Alapítványi Gimnázium

-       Vác Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakközépiskolája és Gimnáziuma

-       Újpesti Bródy Imre Gimnázium és Általános Iskola

 

Ha olyan iskolából szeretne diák jelentkezni, amellyel nincs még szerződése Egyesületünknek, abban az iskolai IKSZ koordinátora segíthet a diáknak. Általában van biankó megállapodásuk vagy szerződésük, amit oda adnak a diáknak (ez esetben arra kell figyelni, hogy két példányt kapjon a diák), de ha nem, akkor kérjük az IKSZ koordinátor nevét és elérhetőségét, szívesen felvesszük velük a kapcsolatot.

 

Minden további kérdés esetén állok rendelkezésükre, keressenek bizalommal.


Üdvözlettel:

Patyusné Bernáth Éva

Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete

70/242-7907
 

 

 

 

 

 

 

 

látogatóink száma:
Ma:8
A héten:103
Összes:107392
Térkép