Kezdőlap PROGRAMJAINK 2014

2014

Startlap kedvenchezGoogle könyvjelzőTwitterFacebook

DUNAKESZI DIÓFA NAGYCSALÁDOSOK EGYESÜLETÉNEK 2014. ÉVI PROGRAMTERVEZETE      

Szakmai programjainkat a családi közösségek megerősítésére, támogatására valamint a gyermekvállaláshoz és a gyermekneveléshez való viszonyulás felelősségére és tudatosságának javulása érdekében szervezzük.
Programjaink, rendezvényeink szinte teljes mértékben az önkéntes részvételen illetve munkán alapulnak. Középpontban a család és gyermek mint érték szerepel.
Fontosnak tartjuk, hogy a családok tagjai felismerjék és éljenek azokkal a lehetőségekkel, amelyekkel mindennapi életüket könnyebbé, gördülékenyebbé tegyék.
Nagyon fontos szerepet adunk a személyes kapcsolatoknak és a közösséghez való tartozás szerepének, hiszen ennek a mindennapi életben is óriási jelentőssége van.
Előadásokkal,programokkal és rendezvényekkel kívánjuk segíteni a családok közötti együttműködés biztosítását.

 

KEDVEZMÉNYES VÁSÁROK

Termelői vásár, melyet előre leadott megrendelés alapján szállítanak a termelők. (liszt, papíráru (2 árus), savanyúság, tojás + baromfi, zöldség, méz, családellátó árui, háztartási vegyiáru)

HOZD ÉS VIDD

Ruha, lakásfelszerelés, háztartási eszközök csere-beréje. Családok behozzák, ami náluk felesleges és viszik azt, ami szükséges.

KLUB ÉS EGYÉB FOGLALKOZÁSOK

Tagcsaládjaink részére heti rendszerességgel rendezünk klubokat. Itt lehetőségük van az ismerkedésre, adott témakörben meghirdetett alkalommal előadások meghallgatására.

Ingyenes foglalkozásinkon próbálunk segítséget adni tagcsaládjainknak, hogy olyan képzéseken is részt vegyenek, amire nem jutnak a családi költségvetésből. PL. Angol, számítástechnika, gyermekek korrepetálás, népdalkör stb.

 

EGÉSZSÉGTUDATOS CSALÁDI NAP

Az egészségneveléshez kapcsolódó családi napon mindazzal szeretnénk foglalkozni, amik az életminőséggel, az egésszégtudatos viselkedésel, és az egészséges életmóddal kapcsolatos viselkedés elsajátításával függnek össze. Ennek érdekében szakmai előadásokat, műhelymunkákat valamint tanácsadást is tervezünk. Lehetőség lenne a sporttelep által nyújtott sportolási lehetőségek kipróbálása mind gyermekeknek, mind felnőtteknek. Ezt a családi napot szeretnénk minél szélesebb körben megtartani, így segíteni az egymást jól ismerő közösség kialakulását, és az egészségtudatos életmód előnyeinek terjesztését.
 

NEMZETTUDATOS CSALÁDI NAP

A nemzettudatos családi nap célja, hogy a családok között párbeszédet indítsunk el, ismerjék meg egymás szokásait, gondolatait, nevelési elveit, szabadidő tevékenységeit és ezáltal jobban kötődjenek saját lakóhelyükhöz, környezetükhöz. A családi nap keretében előadásokat hallgatunk meg az otthonhoz való kötődés fontosságáról valamint a magyarság összetartásának és a hazaszeretet fontosságáról. A családi napon ellátogatnánk Magyarország leghíresebb Nemzeti Történeti Parkjába, Ópusztaszerre, ahol a családok megismerkedhetnek Magyarország történelmével.
 

KÖRNYEZETTUDATOS CSALÁDI NAP

A legolcsóbb energia a nem felhasznált energia - előadások és beszélgetések szakértők bevonásával, tapasztalatcsere, beruházás nélkül megvalósítható gyakorlatok.


CSALÁDTUDATOSSÁGI NAP

A család mint egység - erőszakmentes kommunikáció, konfliktuskezelés, tudatos nevelés, mozaik családok, válságok a házasságban.


INFORMÁCIÓTUDATOS CSALÁDI NAP

Az információ hálójában - veszélyek az interneten, hogyan használjuk hatékonyan, vírusveszély, adatvédelem, korlátok és eszközök. Informatikai eszközök és működésük megtapasztalása, kipróbálása, javításának elsajátítása. 


ÖNKÉNTES NAP

Középpontban az önkéntes képzés, az elkötelezettség, és a szolgálat áll.
 

 

 

 

 

 

 

 

látogatóink száma:
Ma:8
A héten:103
Összes:107391
Térkép