Kezdőlap PROGRAMJAINK 2016. szakmai előadásaink 2016. Tesco pályázat - Erőszakmentesen a gyermekekért

2016. Erőszakmentesen a gyermekekért

Startlap kedvenchezGoogle könyvjelzőTwitterFacebook
Kedves Érdeklődők!
 
Az október 29-re meghirdetett erőszakmentes nevelési módszerek témakörében tartott Hatékony együttműködés és békés fegyelmezés, valamint Testvérháborúk helyett című előadásaink nagy sikerrel lezajlottak. Az előadások alatt sokan regisztráltak a kiscsoportos problémamegoldó beszélgetésekre, amit szintén dr. Skíta Erika és Turányi Szabolcs (az Értsünk szót alapítói) tartanak majd, a Tesco "Ön választ, mi segítünk" programjának köszönhetően szintén ingyenesen. Az időpontok, témakörök és a szabadon maradt helyek száma a következő:
 

november 7. Kamasz-panasz 4 hely
november 10. Az ovi-ügy (óvodai konfliktusok kezelése) 6 hely
november 18. Amikor nem buli a suli (iskolai konfliktusok kezelése) 5 hely
november 23. Erőszakmentes nevelési módszerek és testvérféltékenység 9 hely
november 30. Egyedülálló szülők egyedülálló problémái 12 hely
december 7. Ovisok otthon, hisztikezelés a hétköznapokban 3 hely

Ha a szabad helyek elfogytak, várólistára lehet feliratkozni, onnan pedig úgy lehet bekerülni, ha valaki visszamondja a helyét az eredeti csoportból. A december 7-i Ovisok otthon, hisztikezelés a hétköznapokban beszélgetésre már csak várólistás helyeink vannak.

Kamasz-panasz esetében a saját klubházunk adja a helyszínt, az összes többi esetben a Szent Erzsébet ovi. Minden beszélgetés 17 órakor kezdődik és várhatóan 18:30-kor lesz vége. A Kamasz-panasz című beszélgetés alatt gyerekfelügyeletet nem tudunk biztosítani. A többi beszélgetés alkalmával a helyszínen tudunk, 3 és 12 éves kor közötti gyerekek részére, a Szent Erzsébet Óvoda Alapítványnak köszönhetően ingyenesen. Az Egyedülálló szülők egyedülálló problémái című beszélgetések alkalmával a gyerekfelügyeleti alsó korhatárt 2 éves korig levittük, tekintettel a téma érzékenységére és arra, hogy az egyedülálló szülők lehetőségei szűkebbek.

Jelentkezés a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címen, vagy a Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete facebook oldalán privát üzenetben. Jelentkezéskor a résztvevő nevét, telefonszámát szükséges megadni, valamint - gyerekfelügyelet igénylése esetén - a gyerekek számát és korát.

 
Szeretettel várjuk mindenki jelentkezését!
 
 **********************************************************
Kedves Szülők, Nagyszülők, Pedagógusok, Dajkák, Érdeklődők!

A Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete a TESCO "Ön választ, mi segítünk" pályázatának köszönhetően nagyon sok szeretettel meghívja Önöket az alábbi ingyenes rendezvényeire:

Hatékony együttműködés és békés fegyelmezés

A büntetés nem csak nem működik, de kifejezetten káros is a gyerekek számára, és a szülő-gyerek kapcsolatot is gyengíti. Milyen hatékony és működőképes lehetőségeink vannak, ha nem szeretnénk büntetést alkalmazni? Hogyan tudjuk rávenni a gyerekeinket az együttműködésre, hogyan alakítsuk ki és tartsuk be a kereteket? 

Helyszín: Dunakeszi, Szent László u. 4. Szent Erzsébet Katolikus Óvoda 
Időpont: 2016. október 29. 15:00 - 16:30
 
Testvérháborúk helyett

A testvérek közötti konfliktusok megkerülhetetlenek. Hogyan tudunk jól reagálni és segíteni a gyerekeinket a konfliktuskezelésben? Mikor segít és mikor rombol, ha beavatkozunk? Megoldási módok a békés egymás mellett élés kialakításához.

Helyszín: Dunakeszi, Szent László u. 4. Szent Erzsébet Katolikus Óvoda 
Időpont: 2016. október 29. 17:00 - 18:30
 
Előadók: dr. Skita Erika kommunikációs hídépítő, EQ tréner, és Turáni Szabolcs kapcsolatépítész – az Értsünk szót alapítói www.ertsunkszot.hu

Az előadások INGYENESEK, Önöket is szeretettel várjuk!

A két előadás közötti büfészünetben (kb. 30 perc) lehetőség lesz feliratkozni az alábbi időpontokban tartandó tematikus problémamegoldó beszélgetésekre is:

november 7. Kamasz-panasz (DDNE Klubház)
november 9. Az ovi-ügy (óvodai konfliktusok kezelése)
november 16. Amikor nem buli a suli (iskolai konfliktusok kezelése)
november 23. Az én anyám, meg a te apád... - Mozaik családok
november 30. Egyedülálló szülők egyedülálló problémái
december 7. Ovisok otthon, hisztikezelés a hétköznapokban
 
A november 7-ei alkalmat kivéve minden program a Szent Erzsébet oviban kerül megtartásra, és ezekre az alkalmakra (a Szent Erzsébet Katolikus Ovi Alapítványának támogatásával) gyerekfelügyeletet tudunk biztosítani a résztvevőknek (november 7-én nem). A gyerekfelügyelet szintén ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A gyerekfelügyeleti igényt a gyerekek számának és korának megadásával a  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címen szükséges jelezni (a gyerekek alsó és felső életkori limitje még egyeztetés alatt van)
 
FIGYELEM! Ezek a problémamegoldó beszélgetések workshop jelleggel, kislétszámú csoportban fognak működni, maximum 15 fővel. Az elsődleges jelentkezés az előadások közötti szünetben lesz, és a jelentkezés sorrendje lesz az elsődleges prioritás. Ha betelt a létszám, már csak várakozó listára lehet jelentkezni. 
 
Mivel az előadás a városi közönség számára is nyitott és ingyenes, ezért ha van olyan ismerőse, akit érdekelhet ez a téma, kérem küldje neki tovább ezt az e-mailt. Köszönjük! 

 

 

 

 

 

 

 

látogatóink száma:
Ma:18
A héten:113
Összes:107402
Térkép