2012. évi NOE programok

VIII. Családkongresszus

Lakitelek, 2012. július 12-15.
A családkongresszus központi témája a szülők tisztelete. Szüleinktől három fontos dolgot kaptunk: a létet, a gondoskodást és a tanítást. Ezt a három témakört járjuk körbe, hiszen szülővé válva egyáltalán nem mindegy, hogyan tudjuk ezeket továbbadni gyermekeink számára.
A családkongresszus természetesen nem csak szakmai előadásokat jelent, hanem az egyes témák közös megbeszélését, baráti kapcsolatok lehetőségét, a hétköznapi munkából való kikapcsolódást és töltekezést és délutáni színes családi programokat más családokkal együtt.
A családkongresszus ünnepélyes megnyitója július 12-én, csütörtökön 10.00 órakor kezdődik.
Erre a közös élményre hívunk és várunk minden kedves érdeklődőt!
 
 

Családi Nap

az Orczy-parkban
Egyesületünk ebben az esztendőben ünnepli 25. születésnapját, e jubileum keretében három nagy rendezvényt szervezünk (Budapest, Orczy-park – Családi Nap 2012.05.12., Lakitelek, Népfőiskola – Családkongresszus, 2012.0712-15., Gyula – Őszi Találkozó, 2012.08.25.)
Első nagyobb – egyben a jubileumi évünket nyitó – rendezvényünk a Nemzetközi Családnaphoz (május 15.) kötődik. 2012. május 12-én Budapesten a Józsefvárosban található Orczy-parkban rendezzük meg Családi Napunkat.
A Családi Nap 10.00 órakor kezdődik, fő helyszíne az Orczy-parkban található Nagyrét, itt lesz felállítva a színpad, amelyen Egyesületünk hét régiójából érkező művészek mutatják be tájjellegű műsoraikat. Egész nap sok színes program vár majd Benneteket: sok-sok kézműves foglalkozás, sportvetélkedők, Bringóhintózás a KRESZ parkban, és még sok meglepetés.
A kerület sok kulturális értéket rejt, itt található a Magyar Természettudományi Múzeum, a Füvészkert, és a Molnár Ferenc Pál utcai fiúk című regényből jól ismert Grund is, melyek a rendezvény napján kedvezményes belépővel látogathatók a NOE karszalagot viselő családok számára.
A nagycsaládos rendezvények hagyományaihoz híven 9.00 és 15.00 között véradás is lesz. Baj esetén az egész nap a helyszínen tartózkodó mentőautónál kérhettek segítséget.
Az étkezés tarisznyából, de a Park területén több kihelyezett BÜFÉ asztal is várja a falatozni vágyókat.
A Családi Napon való részvételhez családonként 1.000 Ft regisztrációs díjat kérünk, melyet a jelentkezési lap beküldésével egyidejűleg kérjük befizetni a NOE OTP-nél vezetett 11705008-20109369 számú számlájára a megjegyzés rovatba kérjük beírni: Családi Nap. (A Park területén – Kalandpark kivételével – ingyenesen vehettek részt a programokon.)
Az autóvak érkező családok a Ludovika Akadémia épülete mögött található betonos részen parkolhatnak.
A vasúttal érkezőknek a 3-as (kék) Metróval kell a Nagyvárad téri megállóig utazniuk. A Metró kijáratánál önkénteseink segítik a további tájékozódást. Akik a Keleti pályaudvarra érkeznek, a 24-es villamossal közvetlenül eljuthatnak a Nagyvárad térre.
A budapesti családoknak a BKV járatainak használatát javasoljuk.
A rendezvény megnyitó ünnepségén adjuk át a NOE Levelek 236. számában „Családi mosolyalbum” címmel meghirdetett fotópályázat és a NOE honlapján a „Mosolyvirág” Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete által kiírt „Életmesék” pályázatának díjait. Buzdítunk mindenkit mindkét pályázaton való részvételre!
Kérünk Benneteket, hogy a találkozó sikerének érdekében, a jelentkezési lapot legkésőbb március 20-ig küldjétek vissza a titkárságra postán, e-mailben (balogh.maria@noe.hu) vagy faxon (061-301-9045)!
A jelentkezőknek április végén küldünk egy részletesebb tudnivalókat tartalmazó levelet.
Gyertek, mutassuk meg együtt közösségünk erejét, a NOE nagyságát, összetartozásunkat, közös értékeinket és azt, hogy „nagycsaládban élni jó” miközben jól érezzük magunkat és ápoljuk hagyományainkat!