Ki lehet egyesületi tag?

A Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesületének rendes, pártoló, illetve tiszteletbeli tagjai vannak.

Rendes tagja az lehet Egyesületünknek, aki családjában legalább három gyermeket nevel vagy nevelt fel és egyetért az Egyesület céljaival. (Az Alapszabályban olvashatók)

Pártoló tagként azokat tudjuk felvenni, akik családjában bár kevesebb gyermek van, egyetértenek céljainkkal, és tevékenyen segítik az egyesület munkáját.

Alapszabályunk szerint csak azokat a jelölteket veheti fel az Elnökség a tagok közé, akit két már tagcsalád ajánl. Erre a közösségépítés miatt van szükség. Szeretnénk minden tagunkat személyesen ismerni, és elkerülni azt is, hogy a belépő esetleg csalódjon az elvárásaihoz képest. Tudjuk, hogy néha nehéz egy ismeretlen „társaságba” becsatlakozni, ezért azt javasoljuk, hogy ha nem ismer két tagcsaládot, vegye fel velünk a kapcsolatot a noe.dunakeszi@gmail.com e-mail címen, és meghívót küldünk a soron következő rendezvényeinkre, ahol kicsit bele lehet pillantani az egyesület életébe, felfedezni ismerősöket, vagy új ismeretségeket kötni.

Mint az bizonyára már sokatok előtt ismert, a Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete tagjai már nem tagjai automatikusan a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE), hanem külön belépési nyilatkozattal lehetnek ott is tagok. A DDNE azon tagjainak, akik nem tagjai a NOE-nak, nem jár NOE tagkártya és érvényesítő matrica 2017-től, valamint nem részesülhetnek a NOE-tól érkező adományokból.A NOE 2 különböző tagdíj mértéket alkalmaz, aki tagja helyi egyesületnek (pl. DDNE) azoknak 1.400,- Ft, míg akik nem tagok helyi egyesületben, azoknak 7.000,- Ft.A DDNE egyéni tagdíja a – 2016-os évhez hasonlóan – 2017. évre is 6.500,- Ft lesz. A DDNE közgyűlése elfogadta, hogy azon DDNE tagok, akik NOE tagsággal is rendelkeznek, kapjanak a DDNE éves egyéni tagdíjból 1.400,- Ft kedvezményt. Ezzel a kedvezménnyel biztosított, hogy akik szeretnének NOE tagok lenni, ne kelljen kiadás növekedéssel számoljanak.
Azok, akik NOE tagok, a 2017. évi NOE tagdíjakat ugyanúgy, ahogy eddig, a DDNE felé kell befizessék, és a DDNE gondoskodik a NOE felé történő továbbutalásról.

 

A csak Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesületének tagjai 
tagdíj 6500 ft
– DDNE tagság és INFODDNE listákon való részvétel, facebook csoporttagság, információkhoz jutás
– részvétel a saját szervezésű, helyi programokon, kirándulásokon (pl.:  játszóház, előadások, bowlingozás, hozdvidd, vásárok, közgyűlés, stb)
önállóan szerzett adományokból részesülhet (ruhák, listán felajánlott dolgok, gyűjtött élelmiszer, helyi vállalkozások által felajánlott élelmiszerek, tanszertámogatás, stb…)

DDNE és NOE kettős tagság (feltétele a NOE belépési nyilatkozat kitöltése és leadása, a tagdíj befizetése 2017-re)

tagdíj összesen 6500 ft: 5100ft DDNE tagdíj+1400 ft NOE tagdíj, fizetendő egyben a DDNE-nek
NOE tagkártya, több, mint 1000 helyen adnak rá kedvezményt, pl. Bárdi autó, Régió játék, stb
 DDNE tagság és INFODDNE listákon való részvétel, facebook csoporttagság, információkhoz jutás
 NOE kultúra (ingyenes és kedvezményes kulturális lehetőségek, színház és koncertjegyek) és NOE piac (apróhirdetések adásvétel, munka, adomány és kedvezményes lehetőségek témakörben) listákra feliratkozási lehetőség
– flottás telefon igénylésére lehetőség
részvétel a DDNE szervezésű, helyi programokon, kirándulásokon (Pl. Maki játszóház, előadások, hozdvidd, vásárok, stb)
– részvétel a NOE szervezésű programokon, pl. Őszi találkozó, választmányik, közgyűlés, Vasúttörténeti park, NOE karácsony, stb.
önállóan szerzett adományokból részesülhet (ruhák, listán felajánlott dolgok, gyűjtött élelmiszer, helyi vállalkozások által felajánlott élelmiszerek, tanszertámogatás, karácsonyi könyvadomány stb…)
NOE által kapott adományokból részesülhet (élelmiszer, vitamin, játék,  karácsonyi extra és egyéb adományok)

Csak NOE tagság:
– tagdíj 7000 ft
– minden más kedvezmény megegyezik a kettős tagságéval, jelenleg a csak NOE tagokat a DDNE elnöksége saját tagjaiként kezeli előnyök szempontjából, de könnyebb, ha nálunk is tag valaki, emiatt szoktuk kérni a belépést a következő naptári évben. A belépéshez egy BELÉPÉSI NYILATKOZATOT kell kitölteni, megnevezni a két ajánló családot. Az elnökség ezután dönt a felvételről a következő elnökségi ülésen, majd ezután kell befizetni a tagdíjat.

 

Tagjainktól várunk némi közreműködő munkát is, ez évente és családonként 10 óra, kinek-kinek tehetsége, lehetősége, adottsága szerint. Pl. takarítás, programszervezés, kézműveskedés gyerekekkel, fűnyírás, pályázatírás, áruszállítás, pakolás, stb. Van, ahol az egész család jön, máshol csak az egyik szülő, de van olyan is, ahol a gyerekek segítenek a legtöbbet.

Az éves tagdíj 6500 ft, függetlenül a belépés idejétől. Különleges esetben részletfizetésre is van lehetőség, ezt külön kérni kell, és az Elnökség dönt az engedélyezéséről.