Egyesületünkről

A Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesületét 2011 végén azért hoztuk létre, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elvei és céljai mentén, helyi szinten próbáljuk a nagycsaládok életét megkönnyíteni.

Egyesületünk, mint a NOE tagegyesülete közhasznú egyesület, és mint ilyen, a tagjai segítő munkájából, az általuk fizetett tagdíjból, valamint külső anyagi és tárgyi támogatásokból építi fel a tevékenységét. Fontosnak tartjuk, és egyik elsődleges célunk, hogy a tagcsaládok megismerjék egymást, és valódi, egymást segítő közösséggé formálódjanak. Segíteni, közösségbe vonni szeretnénk az elszigetelődött nagycsaládosokat, oldani szeretnénk a sokgyerekkel kapcsolatos előítéleteket, valamint sugározni azt, hogy nem csak anyagi nehézséget jelent a nagycsalád, hanem rengeteg értéket képvisel, örömet ad. Ennek érdekében igyekszünk közös programokat szervezni: 2011-ben Mikulás ünnepséget rendeztünk, 2012-re például kirándulást, közös tanévzáró főzést, gyereknapot és Mikulás ünnepséget tervezünk. Egyéb programjainkat is úgy igyekszünk megtervezni, hogy a közösségépítést, az ismerkedést és a gyermekeink érdekeit, szórakozását szolgálják. Függetlenek vagyunk minden politikai párttól.

A céljaink között szerepel a tagcsaládok életének megkönnyítése, ennek érdekében is munkálkodunk, szem előtt tartva, hogy az Egyesület pénzbeli támogatást senkinek nem nyújt, az Egyesületért végzett munkájáért senki nem kap pénzt.

Havi rendszerességgel szervezünk vásárokat, amelyek során a mennyiségi kedvezményeket kihasználva vagy az átlagos áron magas minőséget, vagy alacsonyabb áron átlagos minőséget van lehetőség megvásárolni. Igyekszünk támogatni tagjaink vállalkozásait is azzal, hogy lehetőséget adunk nekik a bemutatkozásra, árusításra, reklámra ezeken a vásárokon, valamint a honlapunkon.

Heti rendszerességgel, délelőtt, jó hangulatú, angol nyelvű irányított beszélgetést tart egyik pártoló tagunk, annak érdekében, hogy visszaszerezhessék, illetve megőrizhessék az otthon maradt anyukák munkapiaci versenyképességüket nyelvtudásuk ébrentartásával.

Többször szerveztünk eddig sikeresen Hozd és vidd "vásárt", mely során a családok kicserélhették a felesleges holmijaikat szükségesekre. Ezt minden évszakváltás előtt megpróbáljuk a jövőben is megrendezni, így megkönnyítve a gyermekek ruházását, az iskolakezdést.

Dunakeszin egyenlőre kevés helyen lehet a NOE tagkártyára kedvezményt kapni, célunk, hogy a helyi vállalkozásokkal együttműködve a kedvezményt nyújtók körét bővítsük, az egyesület rendezvényei, programjai számára pedig támogatókat találjunk.

Ez utóbbiak megvalósítására anyagi vagy tárgyi támogatást szívesen elfogadunk. Az adományokról közhasznú egyesületként igazolást tudunk kiállítani, összege az adóalapból leírható.

Adószám: 18276967-1-13

Bankszámlaszám: MagNet Bank 16200230-10017447