Egyesületünkről

 

A Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesületét azért hoztuk létre, hogy a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elvei és céljai mentén, helyi szinten próbáljuk a nagycsaládok életét megkönnyíteni.

Egyesületünk, mint a NOE tagegyesülete közhasznú egyesület, és mint ilyen, a tagjai segítő munkájából, az általuk fizetett tagdíjból, valamint külső anyagi és tárgyi támogatásokból építi fel a tevékenységét. Fontosnak tartjuk, és egyik elsődleges célunk, hogy a tagcsaládok megismerjék egymást, és valódi, egymást segítő közösséggé formálódjanak. Segíteni, közösségbe vonni szeretnénk az elszigetelődött nagycsaládosokat, oldani szeretnénk a sokgyerekkel kapcsolatos előítéleteket, valamint sugározni azt, hogy nem csak anyagi nehézséget jelent a nagycsalád, hanem rengeteg értéket képvisel, örömet ad.
Ennek érdekében igyekszünk közös programokat szervezni: Mikulás ünnepséget, kirándulást, közös tanévzáró kerti mulatságot tartottunk, tagjaink aktív közremúködésének köszönhetően részt vettünk a városi gyereknapon, köztisztasági napon, és egyéb rendezvényelen is. Tervezünk összel energiatakarékossági családi napot, közös kirándulást.
Egyéb programjainkat, segítő akcióinkat, székhelyünk rendben tartását is úgy igyekszünk megtervezni, hogy a közösségépítést, az ismerkedést és a gyermekeink érdekeit, szórakozását szolgálják.

A céljaink között szerepel a tagcsaládok életének megkönnyítése, ennek érdekében is munkálkodunk, szem előtt tartva, hogy az Egyesület pénzbeli támogatást senkinek nem nyújt, az Egyesületért végzett munkájáért senki nem kap pénzt. Függetlenek vagyunk minden politikai párttól.

Havi rendszerességgel szervezünk vásárokat, amelyek során a mennyiségi kedvezményeket kihasználva vagy az átlagos áron magas minőséget, vagy alacsonyabb áron átlagos minőséget van lehetőség megvásárolni. Igyekszünk támogatni tagjaink vállalkozásait is azzal, hogy lehetőséget adunk nekik a bemutatkozásra, árusításra, reklámra ezeken a vásárokon, valamint a honlapunkon.

Heti rendszerességgel jó hangulatú, angol nyelvű irányított beszélgetést, informatikai oktatást tartanak tagjaink, annak érdekében, hogy visszaszerezhessék, illetve megőrizhessék az otthon maradt anyukák munkapiaci versenyképességüket, illetve torna foglalkozásunk is van.

Minden évszakban megszervezzük Hozd-vidd „vásárunkat”, mely során a családok kicserélhették a felesleges holmijaikat szükségesekre, így megkönnyítve a gyermekek ruházását, nyár végén az iskolakezdést.
Ugyanilyen módon tavasszal palánta- és magcsereberét is szerveztünk.

Támogatóinknak köszönhetően osztottunk élelmiszert, tanszercsomagot is a rászorulók számára.

Dunakeszin egyenlőre kevés helyen lehet a NOE tagkártyára kedvezményt kapni, célunk, hogy a helyi vállalkozásokkal együttműködve a kedvezményt nyújtók körét bővítsük, az egyesület rendezvényei, programjai számára pedig támogatókat találjunk. Ez utóbbiak megvalósítására anyagi vagy tárgyi támogatást szívesen elfogadunk. Az adományokról közhasznú egyesületként igazolást tudunk kiállítani, összege az adóalapból leírható.

 

Számlaszám: CIB Bank 10700653-67123517-51100005

 

Adószám: 18276967-1-13

 Alapszabályunkat itt olvashatja.

alt