Főoldal

A FÉRFI ÉS A NŐI JELLEG MŰKÖDÉSE A FÉRFIAKBAN

 

A Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete szeretettel meghív mindenkit

A FÉRFI ÉS A NŐI JELLEG MŰKÖDÉSE A FÉRFIAKBAN című, 

 

 

 2020. március 13-án pénteken 18 órakor kezdődő Hónapról hónapra filmnézős-beszélgetős   házasságfrissítő workshopjának utolsó előadására.

 Helyszín: Dunakeszi, a Bajcsy-Zsilinszky u. 32. szám alatti DÓHSZK épület

 Az előadás moderátora Portik-Bakai Linda lesz, Bedő Imre videója alapján.

 Az előadás INGYENES és a városi lakosság számára is NYITOTT, de a férőhelyek korlátozottsága miatt regisztrációhoz kötött.

 Regisztráció itt: https://forms.gle/MkAbW1DkBoVTQ4G57 

 Szeretettel várunk mindenkit! 

 

 

Az egyesületünk működésének és szakmai programjainak támogatója a NEA-TF-19-Ö-V-0899 pályázat keretében a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. valamint a Miniszterelnökség.

 

AZ ÉLET DELÉN

 

Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete szeretettel meghív mindenkit dr. Jeanné Loós Anita pszichológus 40-en túli válsággal kapcsolatos, 

 

AZ ÉLET DELÉN című,

 

2020. március 28-án, szombaton 16 órakor kezdődő előadására, 

Dunakeszi Házasságkötő terembe.

 

Érdemes eljönni, hiszen mindenki életében ott van – vagy lesz – ez a válság, nem lehet elkerülni, csak van, akit jobban megvisel, van akit kevésbé. Ha tudatosak vagyunk, felkészülünk rá, biztosan könnyebb lesz a dolgunk. Ez az előadás – terveink szerint – megoldási javaslatokat fog hozni, hogy könnyebb legyen átvészelni, kibírni, túl lenni rajta, szembenézni a saját kérdéseinkkel, illetve a kérdésekre adott válaszainkkal. 

 

Az előadás INGYENES és a városi lakosság számára is NYITOTT, az előadás szünetében pedig ingyenes büfével várjuk a résztvevőket. A helyszínen – érkezéskor – regisztráció szükséges.

 

Szeretettel várunk mindenkit, korra és nemre való tekintet nélkül! 

 

Az egyesületünk működésének és szakmai programjainak támogatója a NEA-TF-19-Ö-V-0899 pályázat keretében a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. valamint a Miniszterelnökség.

 

 

BEDŐ IMRE: A FÉRFIAK KÜLÖNLEGES SZEREPE A XXI. SZÁZADBAN IS! 


Sokszor halljuk, hogy a modern világban nincs szükség a férfiakra. Nem kell vadászni, karddal küzdeni, disznót vágni, lovat befogni. A fizikai erőre is kevés szükség van, favágás helyett termosztát van, sőt, az ásványvizes kartonokat is házhoz szállítják. Akkor mégis mit tehet, miben teljesedhet ki a férfi? Miben élheti meg férfiasságát, belső erejét, mi az ő különleges felelőssége Ma?

BEDŐ IMRE Férfiak Klubja-alapító, bestselleríró és keresett előadó a rá jellemző, férfias megközelítéssel, tisztán világít rá a mindannyiunk életében jelen lévő folyamatokra, hogy megtaláljuk a belső kapaszkodókat, majd a másik kezét. Hogy megerősíthessük szövetségünket, ötvözhesse erősségeit a férfi és a nő!

Nemcsak a férfiakat várjuk, hanem a férfiakat jobban érteni akaró, őket támogatni szándékozó nőket is! 🙂

 

A rendezvény ingyenes, de a korlátozott férőhelyek miatt REGISZTRÁCIÓHOZ kötött!

Regisztrációs link:
https://forms.gle/cFh3DW1SpAfLcfmr5

Facebook esemény linkje: https://www.facebook.com/events/632693467482945/ 

 

Az egyesületünk működésének és szakmai programjainak támogatója a NEA-TF-19-Ö-V-0899 pályázat keretében a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. valamint a Miniszterelnökség.

 

HÁZASSÁG HETE 2020.

 

A Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete

a HÁZASSÁG HETE alkalmából

játékra invitál minden házaspárt Dunakeszin és környékén!

 

Ha legalább 3 programon részt vesztek az itt felsoroltak közül 2020. február 9. és 16. között, máris nyertetek (közös élményt, hasznosan és együtt eltöltött időt), de ha ezt az alábbi menetlevélen igazolni is tudjátok, egy sorsoláson is részt vesztek, ahol értékes nyereményekkel gazdagodhattok.

 

FIGYELEM! A játékban csak házaspárok vehetnek részt, és csak akkor, ha a programokon KETTESBEN vesznek részt. Nyerési esélyeiteket növelhetitek azzal, ha háromnál több programra mentek el (3 megvalósult program után minden egyes programmal újra bekerül nevetek a kalapba), illetve azzal, ha a programokon szelfit készítetek magatokról és ezt megkülditek a hazassaghete2020@gmail.com címre. A szelfik esetében fontos, hogy jól látható legyen melyik programon készült valamint az, hogy hozzájáruljatok a fotók közzé tételéhez.

 

A menetlevelek leadási határideje: február 21.

cím: Egyesületünk klubháza,

Dunakeszi, Szent István u. 19. (Házasságkötő terem melletti hosszú telek végében álló családi ház)

ügyeleti idő: H-Sz 9:00 – 12:00, K-Cs 16:00 – 19:00

Érdeklődni a hazassaghete2020@gmail.com címen, vagy a 70/242-7907 telefonszámon.

Sorsolás: 2020. február 24.

JÁTÉKRA FEL!

A MENETLEVÉL IDE KATTINTVA LETÖLTHETŐ!

 

 

JÓTÉKONYSÁGI MESEDÉLUTÁN A HÁZASSÁGKÖTŐ TEREMBEN

 

Bizonyára sokan hallottatok már Szonjáról, a 14 éves fóti kislányról, aki Dunakeszire jár 8 osztályos gimnáziumba és akinél tavaly augusztusban agydaganatot diagnosztizáltak.

A Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete is szeretné támogatni Szonja gyógykezelését, ezért mesedélutánt szervezünk egy kis "bolhapiaccal és sütivásárral" összekötve.
Helyszín: Dunakeszi Házasságkötő terem
Időpont: 2020. február 8., szombat 16:00-18:00
Programok: mesemondás, kézműveskedés, sütivásár, bolhapiac (plüss, könyv, játék)

A rendezvény ingyenes és a lakosság számára nyitott.
Minden beérkező adományt teljes egészében Szonja gyógyulásáért ajánljuk fel

Reméljük, egy kellemes délután keretében valóban hozzá tudunk járulni együtt Szonja gyógyulásához!

A facebook esemény linkje: https://www.facebook.com/events/473960376607955/   

Az egyesületünk működésének és szakmai programjainak támogatója a NEA-TF-19-Ö-V-0899 pályázat keretében a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. valamint a Miniszterelnökség.

 

RÖVIDÍTETT ÜGYELET

FIGYELEM! FIGYELEM! FEBRUÁR 13., 20. és 27. valamint március 12. és 26. napokon klubházunkban RÖVIDÍTETT ügyeletet tartunk. Ezeken a csütörtöki napokon 18 óra után – zártkörű programunk miatt! – már nem tudunk az érdeklődők rendelkezésére állni, sem adományokat fogadni. Kérjük, hogy a programot ebben az időszakban kopogással SE zavarják! Köszönjük a megértést!

 

1 % TÁMOGATÁS


Kérjük, támogassa adója 1 %-ával a Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesületének éves munkáját, célkitűzéseit.

 18276967-1-13

Köszönjük!

Adója 1%-ának felajánlásával Ön is hozzájárul a helyi rászoruló családok élelmiszer- és ruhaadományaihoz, tanszertámogatásához, valamint a helyi nagycsaládosok kulturális és közösségi eseményeihez.

 

HÓNAPRÓL – HÓNAPRA BESZÉLGETŐSOROZAT HARMADIK ALKALOM

 

A Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesületének beszélgetéssorozata inspiráló rövid filmekről férfi/nő témában.
JANUÁR 10. TÉMA:
Nevesd át magad egy jobb házasságba / Mark Gungor: "Mese a két agyról"

Időpont:
2020. január 10., péntek, 18:00–20:00
Helyszín:
DÓHSZK Család-és Gyermekjóléti Központ Dunakeszi, Bajcsy-Zsilinszky u. 32.

A beszélgetések koordinátora: Portik-Bakai Linda pszichológus, szexológus tanácsadó, pszichodráma asszisztens, NOE és DDNE tag

Részvétel: Ingyenes és nyitott, nem csak tagjaink vehetnek részt rajta, de regisztrációhoz kötött: a részvételi szándék jelzésére privát üzenetben kérjük a programon részt venni szándékozó nevét és email címét

Következő 2 alkalom: február 14., március 13.

 

Két vélemény az eddigi két alkalomról:

"Jó kis péntek délutáni program, nagyon kedves vendéglátók, jó beszélgetéssel. A film rövid, szórakoztató, leköti a figyelmet, és jól rávilágít dolgokra, például miért nem értjük meg a nőket és ők minket fordítva. Megtudtam mi az a semmi doboz az agyunkban… 🙂 és hogy a nők agya miért nem robban fel. Érdemes elmenni. 🙂 Nagy Károly"

"„Női és férfi agy” című filmvetítés és azt követő beszélgetésen vettünk részt, és jó kis este volt. Érdekesnek találtam már a címet is, és az előadó nem szokványos hétköznapi tiszteletes nagyon könnyen és lazán beszélt a párkapcsolatokban felmerülő problémákról, félreértésekről, ki mit hogyan gondolt és mondott és ki, hogy értelmezte… ugye.. Hát persze hogy másként a férfi és másként a nő! 🙂 És az ebből adódó állandó feszültségekről, veszekedésekről melyek néha a kapcsolat totális megromlásához vezet, nyíltan, derűsen kielemezte, és hogy hogyan oldjuk meg helyesen, idézem: „Mielőtt bárkit megölnénk!” (Így viccesen.) Vagyis hogyan tekintsünk másként a férfi és női agyra. Az utána lévő közös feladatok kicsit házassági terápiának is beillene, szóval jó volt a hangulat, és aki szeretné jobbá tenni a kapcsolatait, kicsit is megszeretné érteni a másik felet, a férfi és női agyat, annak ajánlom szeretettel a havonta egyszeri programot. Nagy Szaffina életmód tanácsadó, író www.nagyszaffinaeletmuvei.hu"

Az egyesületünk működésének és szakmai programjainak támogatója a NEA-TF-19-Ö-V-0899 pályázat keretében a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. valamint a Miniszterelnökség.

 

ÜNNEPI NYITVATARTÁS


Egyesületünk ÜNNEPI ÜGYELETI RENDJE a következőképpen alakul:

december 17. kedd 16:15 – 19:00
december 18. szerda 9:00 – 11:30
december 19. csütörtök 16:00 – 18:30

December 20-tól klubházunk ZÁRVA tart, ügyelet nincs, adományokat nem tudunk fogadni.
Nyitás: január 2. csütörtök 16:00 – 19:00

Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk mindenkinek!
 

 

HÓNAPRÓL – HÓNAPRA BESZÉLGETŐSOROZAT MÁSODIK ALKALOM

 

Téma: Férfi-női kommunikáció


"Férfi és nő hogyan is érthetnék meg egymást, hiszen
mindegyik mást akar. A férfi a nőt, a nő a férfit."

https://www.youtube.com/watch?v=RuSjclqBAbw
 

Adok-kapok játék a kapcsolatban. Miért csinálja ezt a párom…. ?!
Hogyan mondjuk el úgy, hogy a eljusson a másikhoz ? 
Mit kell megtanulnunk egymásról ahhoz, hogy ha szeretnénk valamit kérni, azt meg is kaphassuk?
Hol csúszunk félre? Hol rontja el a nő? Miért nem érti a férfi?

 

Időpont:
2019. december 13., péntek, 18:00–20:00
Helyszín:
DÓHSZK Család-és Gyermekjóléti Központ Dunakeszi, Bajcsy-Zsilinszky u. 32.

 

A Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesületének beszélgetéssorozata inspiráló rövid filmekről férfi/nő témában.
 

A beszélgetések koordinátora: Portik-Bakai Linda pszichológus, szexológus tanácsadó, pszichodráma asszisztens, NOE és DDNE tag
Részvétel:Ingyenes és nyitott, nem csak tagjaink vehetnek részt

Következő 4 alkalom:
december 13.
január 10.
február 14.
március 13.

Az egyesületünk működésének és szakmai programjainak támogatója a NEA-TF-19-Ö-V-0899 pályázat keretében a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. valamint a Miniszterelnökség.

 

DUNAKESZI ÉLŐ ADVENTI KALENDÁRIUM

 

A Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete egy kis játékkal szeretné izgalmasabbá tenni az ünnepi készülődést Dunakeszin az adventi időszakban december 1-jétől. Az egyesület tagjai közt kiosztásra kerültek a számok 1-24-ig. Minden nap az aktuális tag kivilágítja az ablakában (vagy az utcáról jól látható egyéb helyen) az aznapi számot 17:00-21:00 óra között. Hogy könnyebben ráleljetek, aznap délelőtt egy kis versikét fogok közzétenni, ami segít rábukkanni a kivilágított számra. Ha megtaláltátok, fotózzátok le és küldjétek meg a csoport adminisztrátorának privát üzenetben. Ha aznap nincs lehetőségetek számkeresésre indulni, ne keseredjetek el, mert onnantól, hogy egy szám kigyulladt, december 26-ig minden este 17:00-21:00 óra között kivilágításra kerül, így van lehetőség pótlólag megkeresni a hiányzó számokat.

Bízunk benne, hogy a versikék megfejtése és a kivilágított számok megtalálása közben sok izgalomban és közös élményben lesz részetek. Ráadásként elárulom, hogy a számok gazdái saját napjukon akár egy kis extra meglepetéssel is készülhetnek a játékosoknak.

Csatlakozzatok minél többen a játékhoz! Jó szórakozást kívánunk!

 
Részletek a Facebook oldalunkon, és a Dunakeszi élő adventi kalendárium csoportban találhatók!

 

FIGYELEM!


A mai napon, azaz november 28-án – zártkörű klubprogramunk miatt – RÖVIDÍTETT ügyeletet tartunk! Ezen a napon 18 óra után már NINCS ügyintézés, az esetleges adományokat pedig kérjük a klubház ajtajában hagyni, köszönjük szépen, a program végeztével gondoskodunk róluk.
KÉRJÜK, hogy a klubházban zajló zártkörű programot KOPOGÁSSAL SE ZAVARJÁK!

 

ADVENTI KÉZMŰVES TEADÉLUTÁN

Kedves tagcsaládok!
Örömmel tájékoztatlak benneteket arról, hogy idén sem marad el a legnagyobb és talán legkedveltebb közösségi rendezvényünk, a ADVENTI KÉZMŰVES TEADÉLUTÁN. 

A program minden tagunk számára ingyenes, a részvétel fejében azonban annyit kérnénk, hogy minden család hozzon a büféasztalra egy
tálcányi ennivalót
: sütit, rágcsát, kencéket kenyérre (kenyeret biztosít az egyesület), gyümölcsöt, stb.   

A kézműves asztaloknál a gyerekek készíthetnek:

 • adventi koszorút (családonként 1-1 db-ot) 
 • origami díszeket,
 • quilling technikával készülő díszeket, képeslapokat,
 • festett poharakat,
 • karácsonyi manókat,
 • asztaldíszeket, 
 • szentjánosbogarat 🙂
 • a legkisebbek számára pedig színezőkkel és festhető gipszfigurákkal készülünk. 

Kérjük, aki tud, járuljon hozzá a kézműves asztalok alapanyagaihoz

 • fenyő és tuja ágakkal
 • tobozokkal, dióval, egyéb termésekkel
 • megunt apró díszekkel
 • gyöngyökkel, gyöngysorokkal

Idén a tornaszobai (őrjöngő) program elmarad, de lesz csocsó. 🙂  Szeretettel várunk minden tagcsaládot a kézműves délutánon! 
További részletek a LEVELEZŐLISTÁNKON találhatók!!!

Az egyesületünk működésének és szakmai programjainak támogatója a NEA-TF-19-Ö-V-0899 pályázat keretében a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. valamint a Miniszterelnökség.

 

HÓNAPRÓL – HÓNAPRA BESZÉLGETŐSOROZAT ELSŐ ALKALMÁRÓL:
FÉRFI AGY – NŐI AGY

 

November 8-án megtartottuk az első filmnézős – párkapcsolatos – beszélgetős alkalmunkat, hát ez a Mark Gungor, egyszerűen zseniális!!! /Nagyon jó volt beszélgetni is utána, még a pasik is meglepően sokat szóltak hozzá! 🙂  /Nehéz lesz überelni, de még szintet tartani is 🙂 Jó, persze, kicsit amerikás, meg túljátsza a tipikus női és férfi vonásokat is, de szerintem nagyon fontos dolgokat boncolgat, és nagyon élvezhetően!! Ha valaha hallottál már a semmi doboz-ról (nothing box). Ő az!! Ha csak 15 percetek van, nézzétek meg: "A semmi doboz"

A teljes film, amit néztünk: Férfi agy és női agy

További előadásai, amik legalább ennyire jók:

>>A hihetetlen szexhez vezető első számú kulcs (2 részben)

https://youtu.be/uuHB9UHLlwI

https://www.youtube.com/watch?v=i1srTNKTTFM

 

>> Hogyan vedd rá a férjed, hogy azt tegye, amit kérsz  – https://youtu.be/xFaYluSM_1M

>> Miért teszi ezt a párom ?! https://www.youtube.com/watch?v=RuSjclqBAbw

>> Hogyan maradj házas, és ne ölj meg senkit? https://www.youtube.com/watch?v=xFaYluSM_1M&feature=youtu.be

 

További érdemes előadók édekes előadásai férfi-nő témában:

Pál Feri: Férfi és nők különbségei

Bagdy Emőke: Férfi sors, női sors, párkapcsolati harmónia

Krúdy Tamás és Zsófi: Férfi és Nő ma a családban (Családegyetem)

Bedő Imre: Férfi és Női jelleg működése a Férfiakban

Jó mazsolázást!

Hamarosan jelentkezünk a következő alkalom témájával / filmjével. Ötleteket írhattok privátban bátran!
Naptárba beírhatjátok: December 13.

Az egyesületünk működésének és szakmai programjainak támogatója a NEA-TF-19-Ö-V-0899 pályázat keretében a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. valamint a Miniszterelnökség.

 

HÓNAPRÓL – HÓNAPRA BESZÉLGETŐSOROZAT ELSŐ ALKALMA:
FÉRFI AGY – NŐI AGY

 

Arra gondoltunk, hogy olyan sok érdekes és értékes youtube film van fent mostanában a neten, rengeteg önismeret fejlesztő, sőt házasságépítő is, sokszor még vicces formában is, és milyen jó lenne ilyesmit nézni együtt, és megosztani a gondolatainkat, tapasztalatainkat. Ebből az ötletből kiindulva – a NEA pályázaton – belül hamarosan elindítunk egy Hónapról hónapra című (6 alkalmas) beszélgetéssorozatot inspiráló rövid filmekről, férfi/nő témában.
A találkozók célja az lenne – tudva, hogy nincs idők! – hogy segítsenek önismeret, párkapcsolat, stb témakörökben elindulni gondolkozni, építkezni. Azt szeretnénk, ha sokan bekapcsolódnátok otthon megnézve ezeket a filmeket, és ha kérdéseket vet fel bennetek, vagy csak beszélni szeretnétek róla, legyen erre egy olyan közeg, ahol megtehetitek. Lehet jönni egyszer, kétszer, vagy sokszor, férjekkel, vagy férjek nélkül, esetleg férjek önállóan, sőt: a program NYITOTT lesz, és INGYENES, lehet hozni (vagy küldeni) barátot, barátnőt, ismerős párokat!
Szeretnénk a találkozókon felvetett kérdésekre további, neten megtalálható előadások linkjeit közzétenni, amit aztán alvásból lopott időben, útközben, takarítás, vasalás vagy futás közben meg tudtok hallgatni. Mert érdemes. ?

Havonta egy ilyen filmezés lesz, Marg Gungor: Férfi agy és női agy c. elég ismert darabjával kezdünk NOVEMBER 8-án 18 órakor (kb. 20 óráig), helyszín  DÓHSZK épülete Dunakeszi, Bajcsy-Zsilinszky u. 32.

Aki szeretné előre is megnézheti a filmet itt: https://youtu.be/8GVzwrxvV5w, de ott is lesz erre lehetőség, majd másfél óra beszélgetés, ha van rá igény, akár férfi/nő bontásban. Bár pont ebben a témában nagyon sokat tanulhatnánk akár egymástól is!

A beszélgetések koordinátora Portik Bakai Linda pszichológus, szexológus tanácsadó és pszichodráma asszisztens lesz.

Az egyesületünk működésének és szakmai programjainak támogatója a NEA-TF-19-Ö-V-0899 pályázat keretében a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. valamint a Miniszterelnökség.

 

HÁZASSÁGFITNESZ NŐKNEK – ÚJRA! (BETELT)

 

Minden sikeres férfi mögött egy erős nő van. Aki támogatja a férfit, biztosítja a hátországot… "De hogyan támogassam, ha állandóan…" ugye mindannyian tudjuk folytatni a sort..?
A tapasztalat és a kutatások viszont azt mutatják, hogy sokkal nagyobb eredménye van annak, ha a másik oldalt erősítjük magunkban (és a férjünkben). Erre tanulnánk néhány módszert, és gyakorolnánk be közösen, hogy hogyan tudunk kijönni a negatív köreinkből, és erősíteni a jót.
Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy minden nehézséget be kell nyelni, de ezen a 6 alkalmon megpróbálunk a másik oldalra koncentrálni.
Higgyétek el, működik!
A 6 alkalom időpontjai: szeptember 18. október 2., 16., 30. november 13., 27. minden alkalommal 18 órai kezdettel és kb. 20 óráig
Tréner: Portik-Bakai Melinda pszichológus, szexológus tanácsadó képződő pszichodráma asszisztens, NOE és DDNE tag
Helyszín: Klubházunk
Költség: ingyenes
Résztvevők száma: maximum 10 fő
Gyerekfelügyelet: nincs

Az egyesületünk működésének és szakmai programjainak támogatója a NEA-TF-19-Ö-V-0899 pályázat keretében a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. valamint a Miniszterelnökség.

 

FÉRFI HÁZASSÁGFITNESZ (BETELT)

 

Az anyukák körében nagy népszerűségnek örvendő 6 alkalmas program, most ősszel harmadszor indul el, de idén végre az apáknak (férjeknek) sem kell kimaradni a jóból!
Sikerült találnunk az apák számára is egy szerintünk hiteles szakembert. Tóth András mentálhigiénés szakember, családrendszer terapeuta, ÉFT tréner (Tarts szorosan!) és pszichodráma vezető. Férj, kilenc gyermekes apa, leginkább csoportmunkában szeret dolgozni, és különösen fontosnak tartja, hogy a férfiaknak is legyen olyan körük, ahol az őket érintő kérdésekről beszélhetnek egymás között.
Ez a program maximum 12 fővel indul, zártkörű lesz és INGYENES.
Ajánljuk mindenkinek, aki úgy érzi, bajban van (vagy "ha így folytatja" bajban lesz) a házassága, vagy akár csak azt, hogy volt ez már jobb is, és akár most is lehetne. Időpontok: szeptember 19. október 3., 17., 22. november 12., 28. minden alkalommal 18 órától (kb. 20 óráig)

"Azt tapasztaljuk férfiként, apaként, hogy rengeteg felelősség van rajtunk, ráadásul a társadalmunkban a férfi-női szerepek is átrendeződtek. Míg a feleségeink valahogy könnyebben kapcsolódnak,és beszélnek ezekről a témákról, mi nehezebben találunk olyan közeget, ahol biztonságban tudunk beszélni a minket érintő dolgokról, még akkor is, ha nem mélyebb problémákról van szó, hanem "csak" a hétköznapokról. Régen a kocsmákba elsősorban nem inni tértek be a férfiak (ital volt otthon is elég), hanem férfitársaságban lenni, beszélni a világ dolgairól, az életükről, máskor a bánatukról, hallani egymásról, tapasztalatokat megosztani, a földről, a jószágról, de a gyerekekről és az asszonyról is. Ha tudunk egymásról, ha halljuk mások történetét, élethelyzeteit, megoldásaikat, megerősödünk a férfitársaságban. Ha merünk megosztani, azzal egymásba is nagyobb bátorságot öntünk. És férfikörben ez mindig egy másfajta minőség. Nem jobb, vagy rosszabb, hanem más, férfias… Régóta vezetek csoportokat, férfi köröket is, azt tapasztalom, hogy nagyon baráti és megerősítő ilyen közegben dolgozni magunkkal. Amikor először mentem ilyen csoportba, kritikusan közelítettem, de az első alkalom meggyőzött, hogy ott a helyem. Nem direkt, nyílt kérdéseket szegezek nektek, hanem tematikusan beszélgetünk egymás mellett állva. Semmi sem kötelező ahol a társaság bizalma tart, amire nyitottak vagytok, ameddig komfortos, addig megyünk. Feleségeink is részt vesznek hasonló női csoportokban, fejlődjünk mi is közösen! András"

Az egyesületünk működésének és szakmai programjainak támogatója a NEA-TF-19-Ö-V-0899 pályázat keretében a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. valamint a Miniszterelnökség.

 

GOMBÁSZÓS KIRÁNDULÁSON VOLTUNK

 

A Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete (13 felnőtt és 18 gyermek + egy kutyus) október 20-án gombászós kiránduláson vett részt a Börzsönyben.
Hálásan köszönjük Császárné Erdélyi Katalin és Császár Ernő okleveles gombaszakértőknek (gombaszakellenőröknek) a kirándulás vezetését, a gombák ismertetését és bevizsgálását.
Szuper jól éreztük magunkat, november 2-án egy másik csoporttal ismét megyünk!

JÓ KÖZÉNK TARTOZNI!

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember, álló emberek, fa, tömeg, cipők, esküvő, túra/szabadtéri és természet

 

 

 

KARÁCSONYI ÉLELMISZERGYŰJTÉS

 

Kedves Tagcsaládok!
A Magyar Élelmiszerbank Egyesület idén is megtartja karácsonyi adománygyűjtését 4 áruházláncban, 208 áruházban. Ezen a gyűjtésen Egyesületünk 2011. óta minden évben részt vesz, idén is pályáztunk a lehetőségre és idén a Dunakeszi-Fót TESCO Hipermarketben (a köznyelvben a fóti teszkóban, cím: Dunakeszi, Fóti út 120.) lesz lehetőségünk gyűjteni.
Szeretettel várjuk diákönkéntesek jelentkezését, akik az iskolai közösségi szolgálat keretein belül tudják vállalni, hogy segítik tagjaink gyűjtését és persze szeretettel várjuk a vásárlók adományait, amit aztán nélkülöző családoknak fogunk kiosztani.
A gyűjtés időpontja: 2019. november 22-23-24. (péntek – szombat – vasárnap).

 Az egyesületünk működésének és szakmai programjainak támogatója a NEA-TF-19-Ö-V-0899 pályázat keretében a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. valamint a Miniszterelnökség.

 

ADVENTI KÉZMŰVES TEADÉLUTÁNUNK – ZÁRTKÖRŰ RENDEZVÉNY

 

Kedves Tagcsaládok!
Az idei ADVENTI KÉZMŰVES TEADÉLUTÁNUNK időpontja: november 30. szombat, 15:00 – 19:00. A program szokásos magas szintű létrejöttének érdekében ÖNKÉNTESEKET KERESÜNK nem csak tagjaink, de a diákok körében is, melyre a szokásos táblázatunkban lehet jelentkezni – diákoknak a noe.dunakeszi@gmail.com címen!
Természetesen várjuk a rendezvény előtti időszakban a díszítésre, kipakolásra, és a végén a takarításra, elpakolásra is embereket.
A kézműves foglalkozások közül ezek már biztosan lesznek: karácsonyi hangulatú színezők (az egészen kicsiknek), őrjöngő (tornaszoba – ha lesz hozzá férfiember, aki felügyel), adventi koszorú készítése Kun Edinával (családonként egy készíthető).
További részleteket a levelezőlistánkon találhattok!

 

FIGYELEM!

 

Klubházunkban október 29. és 30. napokon NEM LESZ ügyelet! Kérjük támogatóinkat, hogy a részünk szánt adományaikat 28-án, hétfőn 9 és 12 óra, vagy 31-én csütörtökön 16 és 19 óra között hozzák. Köszönjük a megértést!

Az egyesületünk működésének és szakmai programjainak támogatója a NEA-TF-19-Ö-V-0899 pályázat keretében a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. valamint a Miniszterelnökség.

 

LEVELEZÉSI CÍM VÁLTOZÁS

 

Egyesületünk levelezési címe megváltozott. Új címünk: 2120 Dunakeszi Levente utca 24.

Adományokat továbbra is hálás köszönettel elfogadunk, melyet a klubházunkban ÜGYELETI IDŐBEN illetve előzetes telefonos egyeztetés (+36-20/911-2412) után adhat le.

  Hétfő             9:00 – 12:00
  Kedd            16:00 – 19:00
  Szerda           9:00 – 12:00
  Csütörtök    16:00 – 19:00

A klubházunkat a dunakeszi Házasságkötő terem (Szent István u. 19.) mögött találja, bejárat a Szent István útról.

 

 

ADOMÁNYOZÁSI ÉS TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉG

 

Adományokat köszönettel elfogadunk, melyet a klubházunkban ÜGYELETI IDŐBEN illetve előzetes telefonos egyeztetés (+36-20/911-2412) után adhat le.

  Hétfő             9:00 – 12:00
  Kedd            16:00 – 19:00
  Szerda           9:00 – 12:00
  Csütörtök    16:00 – 19:00

A klubházunkat a dunakeszi Házasságkötő terem (Szent István u. 19.) mögött találja, bejárat a Szent István útról.
Ha ettől eltérő időpontban szeretne velünk találkozni, vagy részünkre adományozni, kérjük vegye fel a kapcsolatot velünk a 70/242-7907 telefonszámon vagy a noe.dunakeszi@gmail.com e-mail címen.

Köszönjük!

 

PÁLYÁZATAINK

 

A Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesületének működési, és szakmai programjait a NEA-TF-19-Ö-V-0899 valamint a NEA-TF-19-N-0170 pályázat keretében a Nemzeti Együttműködési Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. valamint a Miniszterelnökség támogatja. 

           

 

 

 

 

VÁSÁROLJ EGGYEL TÖBB ISKOLASZERT!

 

Tegyél jót egy gyerekkel,
hogy egyenlő esélyekkel
indulhasson szeptemberben!

Az AUCHAN áruházlánc idén is elindítja iskolaszer adománygyűjtési akcióját, amely során a NOE tagszervezeteinek 6 x 4 napon keresztül van lehetőségük ISKOLASZER adományokat gyűjteni és kapni a kijelölt Auchan áruházakban.

A Dunakeszi Diófa Nagycsaládos Egyesület tagjaival és önkénteseivel augusztus 1. és 4., illetve augusztus 15. és 18. között találkozhattok 10 órától egészen 19 óráig a Dunakeszi Auchanben. 
Vásárolj eggyel több iskolaszert és add nekünk, ezzel egy nagycsaládos gyereket támogatva! Mert van, amit nem lehet megörökölni a többi testvértől és mert ők is vágynak a szépre, az újra!

Köszönjük szépen támogatásodat!

 

Az Auchan iskolaszer gyűjtési akciójával egyidejűleg Klubházunk ügyeleti idejében jó szívvel fogadunk használt iskolaszereket is! Részletek itt: https://www.facebook.com/…/a.48241994844…/2432482470108065/…

 

 

ISKOLAKEZDÉS TÁMOGATÁSA


Kedves Támogatóink!

A Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete – mint minden évben, idén is – iskolakezdési hozdvidd-et szervez tagjai számára, amihez szeretettel fogadunk jó állapotú iskolatáskákat, tolltartókat, tornazsákokat, ünneplő ruhákat és cipőket, tornafelszereléseket, illetve bármit, ami iskolakezdéssel kapcsolatos és segítheti sokgyerekes családjainkban élő gyermekek zökkenőmentes iskolakezdését: mappák, csomagolópapírok, színes ceruzák, gyurmakészletek, temperák, stb…

Kérjük, támogasson minket azzal, amire Önnek már nincs szüksége! Másnak örömet okozna vele!

Adományaikat Egyesületünk klubházában (Dunakeszi, Szent István út 19. – Házasságkötő terem melletti hosszú telek végében álló családi ház) tudjuk fogadni, ügyeleti időben:

A képen a következők lehetnek: ülő emberekHétfő           9:00 – 12:00
Kedd          16:00 – 19:00
Szerda        9:00 – 12:00
Csütörtök  16:00 – 19:00

A Hozdvidd program (mindenki elhozza amire már nincs szüksége és elviszi azt, amire szüksége van) augusztusban lesz, de adományaikat természetesen ezt követően is tudjuk fogadni és tagjaink számára hozzáférhetővé tenni.
 

AKTUÁLIS PROGRAMUNK

II. Nagycsaládos Utcabál

Helyszín: Katonadomb
Időpont: 2019. június 22. szombat 16:00 – 22:00

 
Utcabálunk – a tavalyi buli mintájára, immáron hagyományosan – batyu-buli, vagyis a zsíroskenyéren és lilahagymán kívül minden mást a résztvevők hoznak magukkal (üdítőt, sütit, pogácsát) amit együtt esszük meg. A jó hangulatról és kellemes zenéről a Névtelen együttes gondoskodik, tagjai között Pék Ádám tagunkkal, akinek ezúton is köszönjük az utcabál ötletét! 🙂
 
Gyertek el, érezzük magunkat jól, kapcsolódjunk ki együtt! Barátoknak, ismerősöknek szólni ér, papír alapú plakátokat a klubházból ügyeleti időben tudtok vinni, minden Facebook megosztást hálásan köszönünk!

2019. ÉVI PROGRAMJAINK

 

2019-es programjaink ezen a linken érhetőek el: https://noe.dunakeszi.hu/2019-programok/