Iskolai közösségi szolgálat

 Iskolai közösségi szolgálat

Kedves Szülők, Osztályfőnökök, Diákok!


A Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesületének lehetősége van az iskolai közösségi szolgálat keretein belül diákoknak önkéntes munkát adni és azt igazolni. 


Általában ilyen munkákra keresünk diákokat:


·  rendezvényeken hostess jellegű munkák (résztvevők fogdása, eligazítása, regisztráció, büfé)

·  ruhaválogatások, pakolás, raktárrendezés

·  gyerekfelügyelet, kézműveskedés

·  korrepetálás


Jelenleg ezekre a konkrét munkákra keresünk segítő diákokat:


·  Mesterségem címere című pályaválasztást segítő interaktív előadássorozatunkra keresünk 2-2 fő diákot az előkészületekre és a regisztrációra, illetve 2-2 fő diákot a büfébe, az elpakoláshoz és a takarításhoz. Az időpontok: szeptember 20., 27., október 4. 11., 18., 25., november 2., 9., 16., 23. 

·  Rajtad múlik! Tégy a házasságodért! című előadássorozatunkhoz 2-2 diákot keresünk az előkészületekre és a regisztrációra, illetve 2-2 fő diákot a büfébe, az elpakoláshoz és a takarításhoz. Az időpontok: október 3., 17. november 10. és 24.

·  Korrepetálás (folyamatos munkalehetőség, igény és megbeszélés alapján): tanulásban segítségre szoruló általános iskolás gyerekeink részére indított program. Tekintettel arra, hogy a korrepetálási diákönkéntes munka tulajdonképpen a tananyag átadásáról és elmélyítéséről szól, amire nem feltétlenül alkalmas minden diák, ezért kérem, hogy azok a diákok, akik ebben a projektben részt kívánnak venni, minden esetben kapjanak ajánlást, jóváhagyást az osztályfőnöküktől. Ez az ajánlás, jóváhagyás akár e-mailen is történhet felém ezen az e-mail címen, nem kell hosszúnak lennie, elég annyi, hogy tudjuk, lássuk, hogy az osztályfőnök tud a diák ambícióiról és tudását elégnek, alkalmasnak tartja arra, hogy egy másik gyereket tanítson. Eredeti terveink szerint a korrepetálások a gyermekek otthonában zajlanának, de az általános tapasztalat az, hogy a szülők rugalmasan állnak a kérdéshez. Ugyanez igaz a diákönkéntes közlekedésére: a legtöbb szülő tudja vállalni, hogy a korrepetálás végén hazaviszi a diákot, amennyiben szükséges.


Kérem, hogy az érdeklődők és a konkrét munkára jelentkezők e-mailt írjanak, tárgyban Diákmunka jelöléssel, hogy a sorrendiséget tudjam tartani, valamint külön kérem a diákokat, hogy minden esetben olyan elérhetőséget adjanak meg, ahol valóban el lehet érni őket és/vagy az egyik szülő telefonszáma. A munkát csak azok a diákok fogják megkapni, akik pozitív visszajelzést kapnak az Egyesülettől (a jelentkezés a munkára nem elég). 


Az iskolák, melyekkel szerződéses kapcsolatban állunk:

 

       Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium

       II. Rákóczi Ferenc Gimnázium

       Fóti Népművészeti Szakközép-, Szakiskola és Gimnázium

       Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium

       Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakközép

       BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző Iskola

       Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium

       Petrik Lajos Két Tanítási Nyelvű, Vegyipari, Környezetvédelmi és Informatikai Szakközépiskola

       Újpesti Műszaki Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola

       Kürt Alapítványi Gimnázium

       Vác Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakközépiskolája és Gimnáziuma

       Újpesti Bródy Imre Gimnázium és Általános Iskola

 

Ha olyan iskolából szeretne diák jelentkezni, amellyel nincs még szerződése Egyesületünknek, abban az iskolai IKSZ koordinátora segíthet a diáknak. Általában van biankó megállapodásuk vagy szerződésük, amit oda adnak a diáknak (ez esetben arra kell figyelni, hogy két példányt kapjon a diák), de ha nem, akkor kérjük az IKSZ koordinátor nevét és elérhetőségét, szívesen felvesszük velük a kapcsolatot.

 

Minden további kérdés esetén állok rendelkezésükre, keressenek bizalommal.


Üdvözlettel:

Patyusné Bernáth Éva

Dunakeszi Diófa Nagycsaládosok Egyesülete

70/242-7907